Objava - Izleti: Papuk - Velika: 42. Papučki jaglaci - OTKAZANO!


Dana 17.3.2024. HPD Klek organizira za svoje članove i članove HPS-a planinarski izlet na Papuk i planinarsku manifestaciju „Papučki jaglaci“ koja se ove godine održava 42. puta!!

Vrhovi Papuka dosežu gotovo tisuću metara nadmorske visine, a Park prirode se proteže na istoimenoj planini i djelomično obuhvaća i Krndiju, a prostire se na 343 km2. Papuk je proglašen parkom prirode 1999. godine, a 2007. je zbog vrijednog nasljeđa proglašen i prvim hrvatskim geoparkom te je tako postao 30. član europske mreže i uvršten je u UNESCO-ovu svjetsku mrežu geoparkova. Papuk nije poznat po svojim stijenama nego po svojoj predivnoj, prostranoj i bujnoj šumi koja u svako godišnje doba, a posebice tijekom jeseni, oduševljava svakog posjetitelja. Papuk se smatra najljepšom i najslikovitijom slavonskom planinom, a samo područje Jankovca je pravi prirodni fenomen.

42. Papučki jaglaci - Planinarska manifestacija „Papučki jaglaci“ ima dugu tradiciju održavanja. Ove godine će se u Velikoj okupiti po 42. put planinari iz cijele Hrvatske kao i iz susjednih zemalja. Mnogobrojni ljubitelji druženja u prirodi moći će obići tijekom dva dana četiri postavljene rute različitih dužina na gori Papuk, uživati u tradicionalnoj planinarskoj hrani, kupiti domaće proizvode lokalnih proizvođača te zabaviti se uz tamburašku glazbu.

🗺Plan izleta: nedjelja, 17.3.2024. Okupljanje ispred PD „Lapjak“ Velika od 08 do 09:00 h te polazak na popularne izlete na Papuku. Nakon povratka sa izleta sve očekuje gastro ponuda hrane i pića te glazba uživo  grupe „Amor“. Ponuda suvenira organizatora i lokalnih proizvođača. Organizator HPD „Sokolovac“ Požega.


Na ovom izletu HPD Klek će se uputiti na kružnu stazu: 🏞️ Velika 290m - Velička gradina 440m – Lapjak 667m – Nevoljaš 739m - PD Jankovac 475m – Duboka 363m – Velika 290m. 🚶‍♂️✨🏁


⭕Zahtjevnost staze: Opisana staza je duga oko 15,5 km, a prođe se za oko šest sati. Staza spada pod K2 (kondicijski umjereno zahtjevna) i T1 (tehnički ne zahtjevna). Na stazi se prođe visinska razlika od oko 920 metara stoga spada pod VR4 (zahtjevna staza). Cijela staza je prikladna za planinare s iskustvom i kondicijom.


Oprema i hrana: 🥾🎒 Prikladna planinarska obuća (čvrste tenisice ili planinarske cipele), odjeća (vjetrovka i kabanica), štapovi za hodanje, rezervna odjeća, prva pomoć. Hrana iz ruksaka, min. 2l vode. Planinarski dom Jankovac nudi bogatu gastronomsku ponudu! 🍲🥤 Gastro ponuda domaćina u Velikoj! 🏡🍽️
Prijevoz: 🚌
  • Autobus: Ogulin – Velika – Ogulin
  • Polazak iz Ogulina sa autobusnog kolodvora u 4:00h 🌅
  • Povratak: oko 22:00h 🌙

Cijena izleta: 💸 Cijena autobusa iznosi 30,00 € i formirana je na bazi od 40 osoba. U slučaju većeg broja prijavljenih, cijena će biti manja📉, a u slučaju manjeg broja prijavljenih postoji mogućnost nadoplate📈 

Prijave do četvrtka, 14.3.2024: 📅

Putem prijavnog obrasca: Prijavi se ovdje! 🖱️

ili na neki od mobitela 📱

  • 098 178-1094 (Danijel Domitrović – Joto)
  • 098 940-8121 (Zdenko Trninić)
  • 098 208-475 (Marijan Šlat)

Pravovremena prijava osigurava vam mjesto u uzbudljivom planinarskom društvu! 🏞️👣 Ne propustite priliku i prijavite se na vrijeme! 🌄✨

Napomene:

-          Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene, psihofizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da prihvaća program izleta, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča i organizatora pohoda.

-          Na izlet mogu ići članovi HPD Klek-a ili članovi bilo koje druge planinarske udruge koja je članica HPS-a

Info i slike: 🌐 

  • Hrvatsko planinarsko društvo (HPS): link
  • Under Dream Skies (underdreamskies.com): link
  • Posjetite Slavoniju (visitslavonia.hr): link
  • Sigurne Staze (sigurnestaze.hr): link


Prikaz kružne staze: Velika 290m - Velička gradina 440m – Lapjak 667m – Nevoljaš 739m -  PD Jankovac 475m  – Duboka 363m – Velika 290m.

42. Papučki jaglaci

Velička gradina 440m

Lapjak 667m



Nevoljaš 739m


Planinarski dom Jankovac 475m

Duboka 363m



Papuk




HPD KLEK



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Objava - Izleti: PP Učka Trebišća - Perun

Objava - Izleti: „Life on Mars“ - otok Pag

Objava - Izleti: Monte Sart 2.324m (Žrd - Slo) Julijske Alpe – zapadni dio, Sella Nevea, Italija - OTKAZANO!