Objava - Izleti: Otok Krk, Baška -> Vrbnik

Dana 21.1.2024. HPD Klek organizira za svoje članove i članove HPS-a planinarski izlet na otok Krk, na pješako planinarsku stazu Baška –> Vrbnik.

Otok Krk, a posebno njegov južni dio prepun je obilježenih pješačkih staza na kojima možete planinariti tokom cijele godine šetajući brežuljcima i vrletima uživajući u netaknutoj flori i fauni, gromačama i ostacima crkvica te prekrasnom pogledu na Velebitski kanal. Jedna od tih staza je i pješako planinarska staza Baška –> Vrbnik. Lijepa staza s raznolikim terenom i prekrasnim vidicima. Prva polovica je većim dijelom po širokom makadamskom putu, a druga po malo težem terenu sa sipkim kamenjem. Vidici su prekrasni, kad ne pada kiša... ;)

Posebna atrakcija na ovoj stazi je Mjesečev plato, u pitanju je zapravo kršovita kamenita ravan koja je nastala djelovanjem prirodnih sila, poput erozije, kiše i jake bure. Površina je veoma nalik onoj koju zamišljamo na Mjesecu.

Plan izleta:

-          Autobus nas ostavlja u Baškoj odakle krećemo lokalnom cestom do crkve Sv. Ivana, a put nastavljamo građenom šetnicom kroz borovu šumu do ulaska u Mjesečev plato. Slijedeće odredište je kota 387 do koje se uglavnom hoda po širokom makadamu, a od kote 387 prema Vrbniku spuštamo se po Vrbničkoj planinarskoj obilaznici.

Ovisno o vremenu, slobodno vrijeme iskoristit ćemo za razgledavanje mjesta, nakon čega se ukrcavamo u autobus i vraćamo u Ogulin.

Zahtjevnost staze: tehnički djelomično zahtjevan izlet zbog specifičnog terena, kondicijski zahtjevno, potrebno je prehodati udaljenost od oko 20km!!

Vrijeme hoda: 6 sati hoda.

Oprema i hrana: Prikladna planinarska obuća (čvrste tenisice ili planinarske cipele), odjeća (vjetrovka i kabanica), štapovi za hodanje, rezervna odjeća, prva pomoć. Hrana iz ruksaka, min. 2-3l vode.

Prijevoz:

-          Autobus: Ogulin – Baška – Vrbnik – Ogulin  

-          Polazak iz Ogulina sa autobusnog kolodvora u 6:00h

Cijena izleta: Cijena autobusa iznosi 15,00 € i formirana je na bazi od 40 osoba. U slučaju većeg broja prijavljenih cijena će biti manja, a u slučaju manjeg broja prijavljenih postoji mogućnost nadoplate.

 

Prijave do četvrtaka, 18.1.2023:

Putem prijavnog obrasca: https://forms.gle/CDAqzwPs7YZXcwQK7

Ili na neki od mobitela:

- 098 178-1094 (Danijel Domitrović – Joto)

- 098 940-8121 (Zdenko Trninić)

- 098 208-475 (Marijan Šlat)

Napomene:

-          Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene, psihofizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da prihvaća program izleta, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča i organizatora pohoda.

Na izlet mogu ići članovi HPD Klek-a ili članovi bilo koje druge planinarske udruge koja je članica HPS-a














Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Objava - Izleti: PP Učka Trebišća - Perun

Objava - Izleti: „Life on Mars“ - otok Pag

Objava - Izleti: Monte Sart 2.324m (Žrd - Slo) Julijske Alpe – zapadni dio, Sella Nevea, Italija - OTKAZANO!